Çin takvimi cinsiyet hesaplama yöntemi bebek bekleyen çiftlerin sıklıkla tercih ettiği metotlardan biridir. Her ne kadar yaklaşık olarak 7 asırdır kullanılan bir yöntem olsa da bilimsel anlamda bu metodun hiçbir geçerliliğinin olmadığını belirtmek gerekiyor. Tıbbın henüz bu kadar gelişmediği dönemlerde bebeklerin cinsiyetini tahmin etme hatta bebeklerin cinsiyetini belirleme arzusu beraberinde takvim metotlarını da getirdi. Çiftler bu tür yöntemlerle meraklarını gidermeyi tercih ediyordu.

Ancak günümüzde gebeliğin 15 haftasını beklemek bebeğin cinsiyetinin kesin olarak öğrenilmesi için yeterli olabiliyor. Bu takvime göre yaşın nasıl hesaplandığı ya da bu ve benzeri yöntemlerin güvenilir olup olmadığına değineceğiz. Ancak öncesinde konuyu daha detaylı bir şekilde ele alalım.

Hesaplama Aracımız

Anne Doğum Tarihi

Kaç Haftalık Hamileyim Çin Takvimi?

Çiftler Çin takvimi cinsiyet hesaplama yöntemiyle birlikte yanıtını merak ettikleri pek çok soru için de rotasını takvim metotlarına çeviriyor. Bu takvim yöntemi anne adayının kaç haftalık hamile olduğunu belirlemek için kullanılmıyor. Bu sorunun yanıtı için mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile görüşmeniz, muayene olmanız gerekir.

Aynı zamanda yapılacak kan testinde beta hCG değerlerine bakılabilir. Bu değerler üzerinden de kaç haftalık hamile olduğunuza dair bir bilgi tarafınıza iletilebilir. Ancak önemli olan son adet tarihinizi bilmenizdir. Gebelik dünya genelinde 40 haftalık bir süreç olarak değerlendirilir. Gebeliğin ilk haftası da son adet tarihinizin ilk günü olarak düşünülür.

Çin Takvimi Bebek Cinsiyet Hesaplama 2021

çin takvimi bebek cinsiyet

2021 yılında da Çin takvimi cinsiyet hesaplama gibi yöntemler popülerliğini koruyacak gibi görünüyor. Çünkü çiftler gebelik haberini aldıkları anda bebeklerinin cinsiyetini de bilmek istiyor. Bu konuda sabırlı olmak ve ultrason görüntülemesi ile bebeğin cinsiyetinin belirlenmesini sağlamak çok daha akılcı bir yöntemdir. Takvim metodu gibi geleneksel yöntemler ise yanıltıcı olabilir. Çiftlerde hayal kırıklığı yaratabilir. Dolayısıyla her daim bilimsel yöntemlere yönelmek daha doğru olacaktır.

En Çok Hangi Ayda Erkek Bebek Olur?

Bebeklerin cinsiyetini belirleyen unsur döllenmeyi sağlayan sperm hücresinin X kromozomu mu yoksa Y kromozomu mu taşıdığı sorusunun yanıtıdır. Hangi ayda cinsel ilişkiye girildiğine bağlı olarak bebeğin cinsiyeti belirlenemez ya da tahmin edilemez. Zira Çin takvimi cinsiyet hesaplama yöntemi kimi zaman bebeklerin cinsiyetini belirlemek için de kullanılabiliyor.

Ancak gebeliklerde bebeğin kız ya da erkek olma olasılığı her ay için eşittir. Belirli bir ayda kız bebeğe hamile kalmak, belirli aylarda ise erkek bebeğe hamile kalmak şeklinde bir durumdan asla söz edilemez. Bu tür inanışlar çok eski dönemlerden bu yana halk arasında yer etmiş olan düşüncelerdir. Ancak gerçeği yansıtan düşünceler ve yöntemler olmadığının altını çizmek gerekiyor.

İlginizi çekebilir –> https://drtugrulabacioglu.com/yerlesme-kanamasi/

Erkek Bebek Sahibi Olmak İçin Ne Zaman İlişkiye Girilmeli?

Elbette Çin takvimi cinsiyet hesaplama yöntemleri gibi metotlar tesadüfen de olsa doğru sonuç verebildiğinden bu tür sorular da gündeme gelebiliyor. Gebeliklerde bebeğin kız ya da erkek olma ihtimali zaten %50’dir. Bu tür yöntemlerin tamamen tesadüf eseri olarak doğru sonuç verme ihtimali de bundan doğuyor.

Ancak erkek bebek sahibi olmak için hangi ayda ilişkiye girilmeli ya da günün hangi saatinde ilişkiye girilmeli gibi soruların bilimsel bir yanıtı bulunmuyor. Günün hangi saatinde ya da yılın hangi ayında, ayın hangi gününde ilişkiye girilirse girilsin bebeğin erkek olma ihtimali % 50 olarak kalacaktır. Bebeklerin cinsiyetini belirleyen ilişkiye girilen gün ya da saat değildir.

Çin Takvimine Göre Kaç Yaşındayım?

çin takvimine göre kaç yaşındayım

Çiftlerin Çin takvimi cinsiyet hesaplama işlemi yapabilmesi için öncelikle kadının yaşının bu takvime göre bilinmesi gerekiyor. Bu da akılları karıştırabiliyor çünkü bu takvim günümüzde kullanılan miladi takvimden bir hayli farklıdır. Yaş hesaplamasının miladi takvime göre olan yaşa 1 ya da 2 yaş eklenerek yapılması gerekiyor. Zira akılları karıştıran da bu unsur oluyor. Miladi takvime göre olan yaşınıza 1 mi yoksa 2 yaş mı ekleyeceğinizi belirleyen Çin takviminin başlangıç yılından önce mi yoksa sonra mı doğduğunuz oluyor.

Öncelikle Çin takviminin başlangıç dönemlerini belirtelim.

  • 6 Şubat 1970
  • 27 Ocak 1971
  • 15 Şubat 1972
  • 3 Şubat 1973
  • 23 Ocak 1974
  • 11 Şubat 1975
  • 31 Ocak 1976
  • 18 Şubat 1977
  • 7 Şubat 1978
  • 28 Ocak 1979
  • 16 Şubat 1980
  • 5 Şubat 1981
  • 25 Ocak 1982
  • 13 Şubat 1983
  • 2 Şubat 1984
  • 20 Şubat 1985
  • 9 Şubat 1986
  • 29 Ocak 1987
  • 17 Şubat 1988
  • 6 Şubat 1989
  • 27 Ocak 1990
  • 15 Şubat 1991
  • 4 Şubat 1992
  • 23 Ocak 1993

Yaş hesaplamasını daha kolay yapabilmeniz için bir örnek verelim. Eğer 1980 yılında doğduysanız Çin takviminde bu yılın hangi ayda ve günde başladığına bakın. Yukarıdaki listede 1980 yılının 16 Şubat’ta başladığını göreceksiniz. Eğer doğum tarihiniz 16 şubat ya da daha sonrası ise yaşınıza +1 ekleyin. Doğum tarihiniz 16 şubattan öncesiyse yaşınıza +2 ilave edin ve böylelikle Çin takvimine göre yaşınızı hesaplayın.

Çin Takvimi Güvenilir Sonuç Verir Mi?

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları çin takvimi cinsiyet hesaplama gibi geleneksel ve bilimsel bir dayanağı olmayan yöntemleri önermez. Bunun nedeni ise çiftlerin bebeğin gerçek cinsiyetini öğrendiğinde hayal kırıklığı yaşayabiliyor olmasıdır. Örneğin bu takvim yöntemiyle bebeğin kız olacağı sonucuna varsayıldığını düşünelim.

Çiftler tüm hazırlıklarını kız bebek üzerine yapıyor ve hayaller de kuruluyor. Ancak gebeliğin 15. haftasında yapılan ultrason görüntülemesinde bebeğin erkek olduğu anlaşılıyor. Bu durumda çiftlerde bir hayal kırıklığı yaşanabiliyor. Bu nedenle doktorların bu tür yöntemleri önermediğini belirtmemiz gerekiyor.

Elbette Çin takvimi cinsiyet hesaplama yöntemi güvenilir değildir ve doğru sonuç verme ihtimali de sadece % 50’dir. Bebeklerin cinsiyetinin önceden belirlenmesi de ancak tüp bebek tedavisi gibi yardımcı üreme teknikleri uygulandığında tıbbi anlamda mümkün olabilir. Fakat ülkemizde bunun yasak olduğunu da bilmenizde fayda var. Dünyanın pek çok ülkesinde bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi tıbben mümkün olsa da yasaktır. Bazı ülkelerde ise sadece ikinci çocuk için cinsiyet seçimi yapmaya izin veriliyor. Ülkemizde ise hiçbir şekilde cinsiyet seçimi yapılamıyor.

Bilgin olsun –> https://drtugrulabacioglu.com/nst-non-stress-test/

Çin Takvimi Doğru Çıkmayan Kişiler

Özellikle Çin takvimi cinsiyet hesaplama yöntemine körü körüne inanan ve sonrasında sonucu doğru çıkmayan kişiler hesaplamada bir hata yaptığını düşünüyor. Oysa bu yöntemler bilimsel anlamda da gerçekliği kanıtlanmış metotlar değildir. Gebeliğin nasıl oluştuğunun bilinmesi, bu yöntemlerin neden güvenilir olmadığının daha net anlaşılmasını da sağlar.

Doğal yolla gebelik oluştuğunda yumurtaya ulaşan ve döllenmeyi sağlayan sperm hücresinin hangi cinsiyet kromozomunu taşıdığını önceden tahmin etmek asla mümkün olmaz. Bu nedenle olası bir hayal kırıklığı yaşama riskini de ortadan kaldırmak amacıyla sabırlı olmak gerekiyor. Önerimiz bebeğin cinsiyetini öğrenmenizi sağlayacak olan gebelik haftasını sabırla beklemenizdir. Aynı zamanda önemli olan anne adayının gebelik dönemini stresten uzak geçirmesi, bebeğin sağlıklı olmasıdır. Konuyla ilgili sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Diğer makalemiz –> https://drtugrulabacioglu.com/prolaktin-yuksekligi/