Japon takvimi cinsiyet hesaplama geleneksel takvim yöntemlerinden biridir. Çiftlerin hamilelik haberini alması ile birlikte bebeklerinin cinsiyetini de en erken dönemde öğrenmek istemeleri bu ve benzeri yöntemlerin çok eski dönemlerden günümüze dek gelmesini beraberinde getirdi. Bu tür yöntemler kimi zaman çiftlerin bebeklerinin cinsiyetini belirlemek istediklerinde de devreye girebiliyor.
Dünyanın pek çok farklı ülkesinde bu ve benzeri yöntemlerin halen popülerliğini koruduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu yöntemler bilimsel anlamda kabul gören metotlar değildir. Takvim yöntemlerinin bilimsel bir dayanağının olmadığını da belirtmemiz gerekiyor. Bu yöntemin doğu sonuç verip vermediğine ya da ne zaman kullanıldığına da değineceğiz. Ancak öncesinde cinsiyet tahminin nasıl yapıldığı konusuna açıklık kazandıralım.
Hemen Aşağıdaki Hesaplama Aracımızı Kullanabilirsiniz.
Japon Takvimi Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılır?
Geleneksel takvim yöntemlerine nazaran Japon takvimi cinsiyet hesaplama işlemi biraz daha karışık olabilir. Bu yöntemde öncelikle takvimdeki aylar hem yatay hem de dikey olarak sıralanıyor. Bu sayede özel bir tablo hazırlanıyor. Sonrasında bu tablo üzerinde anne ve babanın doğduğu ay bulunuyor ve bu iki ayın kesişme noktası olan tarih belirleniyor. Anne ve babanın doğum tarihlerinin kesiştiği rakam ile hamile kalındığı tarihin hangi sütunda bulunduğu belirleniyor. Bu sayede bebeğin cinsiyeti de tahmin ediliyor. Çünkü takvimde bazı tarihler kız bebeğe bazı tarihler de erkek bebeğe tekabül ediyor.
Bazı anne ve baba adaylarının Japon takvimi cinsiyet hesaplama yöntemini henüz gebelik oluşmadan da kullandıklarını söyleyebiliriz. Burada amaç ise bebeklerin cinsiyetini belirlemek ya da bir başka deyişle çiftlerin kendi istedikleri cinsiyette bebek sahibi olmalarını sağlamaktır. Hatta ikiz bebek sahibi olmak isteyen çiftler bile bu takvim metodundan faydalanabiliyor. Ancak elbette bilimsel anlamda bu yöntemleri kullanarak bebeğin cinsiyetini tahmin etmek ya da belirlemek olanaksızdır. Takvim yöntemleri ile ikiz bebek sahibi olmanın da mümkün olmadığını belirtmek gerekiyor.
Japon Takviminin Mantığı Nasıldır?
Bu tür yöntemleri anlamak için öncelikle mantığı tam olarak kavramak gerekiyor. Elbette Japon takvimi cinsiyet hesaplama metodunun çok eski dönemlerden bu yana kullanıldığını söyleyebiliriz. Sadece ülkemizde değil dünyanın pek çok farklı ülkesinde bu tür yöntemler rağbet görmeye devam ediyor. Ancak bu ve benzeri yöntemler tıbbın henüz bu kadar ilerlemediği dönemlerde geliştirilmiş olan ve tıbben de doğru olarak kabul edilmeyen yöntemlerdir.
Yapılan Japon takvimi cinsiyet hesaplama işleminde temel mantık tarihlerin bir tablo üzerinde kesiştiği rakamları bulmak oluyor. Ardından bu rakamın kız bebeği mi yoksa erkek bebeği mi işaret ettiği tespit ediliyor. Ancak her gebelikte bebeğin kız ya da erkek olma ihtimali zaten %50’dir. Dolayısıyla yapılan hesaplamanın doğru çıkma ihtimali de %50 oluyor.
Takvim metodunun doğru çıktığını iddia eden çok sayıda çifte rastlayabileceğiniz gibi yanlış çıktığını belirten çiftlere de rastlayabilirsiniz. Çünkü bu metodun doğru çıkma olasılığı % 50’dir ve bu da gayet yüksek bir rakamdır. Ancak sonucun tamamen tesadüf eseri olarak doğru çıktığını da göz ardı etmemek gerekiyor.
İlgini çekebilir –> https://drtugrulabacioglu.com/anne-sutu/
Japon Takvimi Doğru Sonuç Verir Mi?
Öncelikle Japon takvimi cinsiyet hesaplama işleminin doğru sonuç verip vermeyeceğini bilimsel olarak açıklayalım. Sperm hücreleri X kromozomu ya da Y kromozomu içeriyor. Kadın üreme hücreleri olan yumurta ise X kromozomu içeriyor. Yumurtanın döllenmesini sağlayan sperm hücresinin hangi kromozomu içerdiği ise bebeğin cinsiyetini belirleyen faktördür. Yumurtayı dölleyen sperm hücresi X kromozomu içeriyorsa bebek kız olur, Y kromozomu içeriyorsa da bebek erkek olur. Bilimsel olarak bebeğin cinsiyetini belirleyen tablo budur.
Oysa Japon takvimi cinsiyet hesaplama yönteminde tarihler dikkate alınıyor ve tarihlerin sperm hücresinin hangi kromozomu taşıdığı ile hiçbir alakası yoktur. Bir başka deyişle milyonlarca sperm hücresinin taşıdığı kromozom takvimdeki tarihlere göre değişkenlik göstermez.
Dolayısıyla Japon takvimi ya da Çin takvimi gibi geleneksel yöntemler ile bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi, tahmin edilmesi elbette ki olanaksızdır. Bu tür yöntemler her ne kadar halen büyük ilgi görüyor olsa da bilim dışı ve doğru olmayan yöntemler olduğunu belirtmek gerekiyor. Bilimsel anlamda bebeğin cinsiyeti ancak tüp bebek tedavisi yöntemi ile belirlenebilir ancak ülkemizde bu yasaktır. Bebeğin çiftlerin istediği cinsiyette olmasını sağlamak kanun dışı olduğundan ülkemizde böyle bir isteğin yerine getirilmesi de olanaksızdır.
Japon Takviminin Dünyadaki Yeri
Sadece ülkemizde değil dünyanın pek çok farklı ülkesinde Japon takvimi cinsiyet hesaplama yöntemleri gibi çeşitli metotların uygulandığını söyleyebiliriz. Bu tür yöntemler çiftlerin bebeklerinin cinsiyetini merak ettiği ancak doğuma dek öğrenemedikleri eski dönemlerde geliştirildi.
Günümüzde ise gebeliğin 16. haftasından sonra bebeğin cinsiyetinin ultrason görüntülemesi ile öğrenilmesi mümkün olduğundan doğuma kadar beklemek gerekmiyor. Japon takviminin bu denli popülerlik kazanması ve bu yöntemin tüm dünyada uygulanır olmasının ise özel bir nedeni yok. Zira takvim yöntemleri arasında Çin takvimi ya da Rus takvimi gibi yöntemler de bulunuyor. Eski dönemlerde bu takvimler esas alındığından haliyle söz konusu hesaplamalar da bu takvimler üzerinden yapılırdı.
Günümüzde kullanılan miladi takvim üzerinde yapılan herhangi bir hesaplama ile de bebeğin cinsiyetini öğrenmek ya da gebelik öncesinde belirlemek imkansızdır. Daha önce de değindiğimiz gibi sperm hücresinin hangi kromozomu taşıdığı ve döllenmeyi hangi sperm hücresinin sağladığını takvim ve benzeri yöntemler ile belirlemek mümkün olmaz.
Bilginiz olsun –> https://drtugrulabacioglu.com/hamilelikte-dis-sagligi/
Japon Takvimi Ne Zaman Kullanılır?
Çoğunlukla dünya genelinde Japon takvimi cinsiyet hesaplama yöntemi gebelik haberi alındığında kullanılıyor. Ancak hamilelikten önce bebeğin cinsiyetini belirlemek için de bu yöntemin oldukça yaygın bir şekilde kullanıldığını belirtmemiz gerekiyor. Bu yöntem özellikle Japonya’da çok sayıda çiftin favorileri arasında yer alıyor.
İkiz bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin de bu yöntemi gebelik öncesinde, cinsel ilişki takvimini belirlemek amacıyla uyguladığını söyleyebiliriz. Gebelik gerçekleştikten sonra zaten hamileliğin 16. haftasında bebeğin cinsiyetini öğrenmek mümkün olabiliyor. Ancak bunun için bebeğin pozisyonu da önemlidir.
Bebeğin anne karnındaki pozisyonu bebeğin cinsiyetini öğrenmek için uygun değilse bir süre daha bekleyebilir ve sonrasında yeniden ultrason görüntülemesi yapılmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntemin bilimsel bir dayanağı olmadığından kadın hastalıkları ve doğum uzmanları da söz konusu yöntemi uygulamalarını önermez.
Japon Takvimine Göre Bebeğin Cinsiyeti Belirlenebilir Mi?
Elbette Japon takvimi cinsiyet hesaplama ya da cinsiyet belirleme yöntemlerinden biri olarak kabul edilmez. Dolayısıyla bu soruya tıbben ‘evet’ yanıtını vermek imkansızdır. Bebeğin cinsiyetinin doğal yollarla gebelik elde edildiğinde önceden belirlemek olanaksızdır. Daha önce de değindiğimiz gibi bu sadece tüp bebek tedavisi gibi bazı yardımcı üreme tekniklerinde mümkün olabilir. Ancak ülkemizde tüp bebek tedavisinden faydalanan çiftlerin bebeklerinin cinsiyetini belirlemeleri yasak olduğundan Türkiye’de bu da mümkün olmuyor.
Bazı ülkelerde ise çiftlerin erkek bebek sahibi olması ve ikinci ya da üçüncü çocuklarının kız olmasını istemeleri gibi durumlarda izin veriliyor. Bazı ülkelerde ise tıpkı ülkemizde olduğu gibi bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi yasaktır. Takvim metotları bebeğin cinsiyetini ultrason görüntülemesi ile öğrendiğinizde hayal kırıklığı yaşamanıza neden olabilir. Bu tür yöntemlere itibar etmeyiniz. Konuya dair sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.
Okumanızı öneririz –> https://drtugrulabacioglu.com/oksitosin-hormonu-nedir-nasil-arttirilir/