Rus takvimi cinsiyet hesaplama bilimsel bir dayanağı olmasa da pek çok farklı kültürde bebeğin cinsiyetini öğrenmek için denenen yöntemlerden biridir. Anne adayları gebelik döneminde bebeklerinin cinsiyetini de merak ediyor. Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için uygun döneme kadar geçen sürede bu ve benzeri yöntemler uygulanabiliyor.

Tıbbın henüz bu denli gelişmediği eski dönemlerde uygulanan bu tür yöntemler günümüzde halen çiftler için merak uyandırıcı olabiliyor. Takvim üzerinden yapılan bazı hesaplamalar ile bebeklerin cinsiyetinin belirlenmesi ya da mevcut gebeliklerde bebeğin cinsiyetinin tahmin edilmesi gibi yöntemler halen popülerliğini koruyor. Bu konuya doktorların nasıl bir yorum getirdiğine ve hesaplamanın nasıl yapıldığına değineceğiz. Ancak öncesinde Rus takvimi hakkında daha detaylı bilgi aktaralım.

Hemen aşağıdaki hesaplama aracımızı kullanıp öğrenebilirsiniz

Anne Doğum Tarihi

Baba Doğum Tarihi

Gebelik Tarihi

 

Rus Takvimi Nedir?

rus takvimi nedir

Rus takvimi çok eski dönemlerde Rusya’da ay ve güneş döngüleri dikkate alınarak hazırlanmış olan takvimdir. Ancak günümüzde Rus takvimi cinsiyet hesaplama kavramı ile birlikte anılıyor. Eski dönemlerde bebeğin kız mı yoksa erkek mi olacağının takvimdeki bazı günlere göre değiştiği düşünülürdü. Bazı kültürlerde kız ve erkek çocuklara pek çok farklı anlamlar yüklendiğinden kız ya da erkek bebek sahibi olma arzusu çok daha derin bir şekilde yaşanıyordu. İşte bu nedenle çeşitli yöntemlerin geliştirildiği düşünülüyor ve bu yöntemler arasında Rus takvimi gibi metotlar da bulunuyor.

Rus Takvimine Göre Cinsiyet Hesaplama Nasıl Yapılır?

Ebeveyn adaylarının Rus takvimi cinsiyet hesaplama işlemini yapabilmesi için anne ve baba adayının doğum tarihinin net bir şekilde bilinmesi gereklidir. Doğum tarihlerinin gün, ay ve yıl olarak bilinmesi hesaplamanın doğru şekilde yapılması için önem taşıyor. Ancak hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı ülkelerinde bebekler dünyaya geldikten sonra resmi dairelere başvurular geç yapılabiliyor. Bebeğin kimliğinin çıkarılması için başvurunun geç yapılmasından kaynaklı olarak doğum tarihleri de kimliğe farklı yazılabiliyor. Özellikle kırsal kesimde doğumdan haftalar sonra bile başvuru yapıldığını belirtebiliriz.

Anne adayının son adet tarihini bilmesi de önemlidir. Kadınlar her zaman adet dönemlerini not alma gereği duymaz. Bu nedenle son adet tarihi de genellikle tahmini olarak hesaplanır. Bu durum Rus takvimi cinsiyet hesaplama işleminin yapılmasını engellemez ancak sonucun doğru çıkması da beklenmemelidir. Zira bu ve benzeri yöntemlerden zaten doğru bir sonuç beklemek doğru olmaz.

Çünkü bu yöntemlerin bilimsel anlamda hiçbir geçerliliği ve dayanağı yoktur. Çiftler bu yöntemleri deneyebilir ancak gebeliğin 16. haftasından sonra bebeklerinin gerçek cinsiyetini öğrendiklerinde hayal kırıklığı yaşayabilirler.

Bilginiz olsun –> https://drtugrulabacioglu.com/prolaktin-yuksekligi/

Rus Takvimi Doğru Mudur?

rus takvimi doğru mudur

Dünya genelinde oldukça yayın bir şekilde kullanılan Rus takvimi cinsiyet hesaplama işleminin doğru sonuç vermesi beklenmemelidir. Bu yöntemin çok eski dönemlerden günümüze dek gelmesinin en önemli nedeni tamamen tesadüfi olarak doğru sonuç vermesi oluyor. Ancak bunun tamamen tesadüf olduğu göz ardı ediliyor. Herhangi bir gebelikte bebeğin kız ya da erkek olma ihtimali zaten % 50’dir. Dolayısıyla takvim hesaplamalarının doğru çıkma ihtimali de yine % 50 dolaylarındadır. Daha önce bu yöntemi uygulayan ve bebeğin cinsiyetinin doğru çıktığını söyleyenler, söz konusu yöntemin günümüze dek popülerliğini korumasında etkili oluyor. Ancak bir o kadar da bu yöntemi uygulayan ancak doğru sonuç alamayan kişiler olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Rus Takvimi İle Çin Takvimi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Çiftler Rus takvimi cinsiyet hesaplama işlemi ile Çin takvimi yöntemi arasındaki farkları da merak ediyor. İki yöntem arasında çok sayıda fark olduğunu belirtemeyiz. Çin takvimi yöntemi kullanıldığında dikkate alınan bilgiler anne adayının aşı ve hamile kalınan ay oluyor.

Bu iki bilgi dikkate alınarak gerekli hesaplama işlemi gerçekleştiriliyor. Anca Rus takvimi yönteminde sadece anne adayının değil baba adayının doğum tarihi de dikkate alınıyor. Anne adayının son adet tarihi de hesaplama işlemine dahil ediliyor. İki takvim yönteminin arasındaki en önemli farkın bu olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bu durum yapılan hesaplamalarda sonuçların da birbirinden farklı olmasını beraberinde getiriyor.

İlginizi çekebilir –> https://drtugrulabacioglu.com/hamilelikte-vajina-agrisi/

Rus Takvimi Neye Göre Belirlenir?

Sıklıkla merak edilen konulardan biri de Rus takvimi cinsiyet hesaplama işleminde sonucun neye göre belirlendiği oluyor. Anne ve baba adayının hücre yenilenmelerine göre bir sonuç elde edildiğini söyleyebiliriz. Bu ve benzeri yöntemlerin herhangi bir bilimsel dayanağının olmadığının altını çizelim.

İnsanların hücre yenilenme zamanlarının sadece doğum tarihi dikkate alınarak belirlenmesi mümkün değildir. Bu noktada bazı bilimsel unsurlardan söz edelim. Kişinin herhangi bir nedenle kan kaybetmeleri hücre yenilenme hızının değişmesine neden olur. Dolayısıyla o kişinin doğum tarihine bakarak hücre yenilenme döneminin belirlenmesinin mümkün olmayacağını anlamak için bu bilgi bile yeterlidir.

Zaten her yıl yapılan hesaplama ile elde edilen bilgiler de farklılaşır. Özellikle kadınların adet dönemleri her zaman aynı günde olmaz. Adet döngüsü değişebilir ve bu da yapılan hesaplamayla doğru sonuç elde etmeyi imkansız kılar.

Gebelikte Cinsiyet Belirleme Yöntemleri?

gebelikte cinsiyet belirleme yöntemleri

Geçmiş yıllarda Rus takvimi cinsiyet hesaplama yöntemi bebeklerin cinsiyetini belirlemek ya da tahmin etmek için kullanılan tek yöntem değildir. Anne adayının karnının şekli, tırnaklarının rengi, kirpiklerinin uzunluğu gibi bilimsel anlamda hiçbir dayanağı olmayan pek çok donenin yöntem olarak kullanıldığı biliniyor.

Bu yöntemler uygulandığında anne ve baba adayları ileride hayal kırıklığı yaşayabiliyor. Gebelik döneminde cinsiyet belirlemek için kullanılacak tek bilimsel yöntem ultrason görüntülemesidir. Bunun için de en erken hamileliğin 16. haftasını beklemek gerekiyor. Bunun dışında internetten öğrenilen ya da çevreden duyulan bilgilere göre tahmin yürütmek önerilmez.

Farklı toplumlarda Rus takvimi cinsiyet hesaplama yöntemi gibi uygulanan pek çok metot bulunuyor. Bu yöntemler arasında dünya genelinde en popüler olanları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • BabyChoice – Materna metodu
  • Shettles yöntemi
  • Beslenme programı yöntemi
  • Microsort – Ericcson Yöntemi
  • MSHCG hormon düzeyinin belirlenmesi
  • Preimplantasyon yöntemi
  • Takvim metotları
  • Ultrason cihazı ile görüntüleme
  • Geleneksel yöntemlerle yapılan tahminler

Bu yöntemlere yenilerini de eklemek mümkün olabiliyor. Elbette en temel amaç çiftlerin bebeklerinin cinsiyetini olası en erken dönemde bilmek istemesidir. Ancak sadece bilimsel yöntemlerin tercih edilmesi, geleneksel yöntemlerle doğru sonuçlar alınmayacağının bilinmesi gerekiyor.

Merak edenler için –> https://drtugrulabacioglu.com/oksitosin-hormonu-nedir-nasil-arttirilir/

Rus Takvimine Doktorların Yorumu Nedir?

Her ne kadar Rus takvimi cinsiyet hesaplama gibi yöntemler sıklıkla uygulanıyor ve popülerliğini çok uzun zamandır koruyor olsa da çiftlerin bu tür yöntemlere kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının nasıl baktığını merak ediyor. Elbette doktorlar bu tür yöntemlerin uygulanmasını tavsiye etmiyor.

Nedeni ise gebeliğin 16. haftasından sonra ultrason görüntülemesi ile bebeğin cinsiyeti öğrenildiğinde çiftlerde hayal kırıklığı yaşanabiliyor olmasıdır. Çünkü takvim yöntemleri ile öğrenilen cinsiyet ile ultrason görüntülemesi ile öğrenilen cinsiyet birbirinden farklı olabiliyor. Çiftler ise tüm hazırlıklarını takvim yöntemiyle öğrendikleri cinsiyet üzerine yapabiliyor.

Dolayısıyla ciddi bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Bunun önüne geçebilmek için çiftlerin rotasını bilimsel yöntemlerden ayırmaması gerekir. Böylelikle ileride yaşanabilecek olası hayal kırıklıklarının da önüne geçilmiş olacaktır. Rus takvimi yöntemi gibi çeşitli metotlarla ilgili tüm sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Mutlaka okumalısınız –> https://drtugrulabacioglu.com/hamilelikte-beslenme/