Vajinadan gaz çıkması kadınların yaşadığı en büyük sorunlardan biridir. Günlük hayatı da olumsuz yönde etkileyen bu sorun kadınlarda öz güven problemlerine dahi neden olabiliyor. Bazı kadınlarda sadece cinsel ilişki esnasında yaşanan bu sorunun bazı kadınlarda da gün içerisinde herhangi bir zaman diliminde meydana geldiğini söyleyebiliriz.

Vajinal gaz olarak değerlendirilen aslında vajina içerisine sıkışmış olan havadır. Kasların çeşitli nedenlerle gevşemesi durumunda bu hava dışarı çıkar ve çıkarken de istenmeyen sesler çıkarabilir. Vajinadan ses gelmesi şikayetine sahip olan kadınların konuya dair merak ettiği pek çok unsur bulunuyor. Bu konuların tamamına değineceğiz ancak öncesinde vajinadan gaz çıkmasının ya da vajinadan es gelmesinin nedenlerini gözden geçirelim.

Vajinadan Gaz Çıkması Neden Olur?

Vajinadan gaz çıkması neden olur

Öncelikle vajinadan gaz çıkması problemine yol açan pek çok farklı unsurun olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Çünkü çeşitli nedenlere bağlı olarak vajina içerisinde hava sıkışabiliyor. Bu nedenler arasında en yaygın görülenleri kısaca şu şekilde özetleyebiliriz:

Cinsel İlişki

Cinsel ilişki vajinadan ses gelmesi nedenleri arasında en yaygın olanıdır. Çünkü cinsel ilişki sırasında vajina girişinde bulunan kaslar genişleyebiliyor ve bu sırada da içerisine hava doluyor. Sonrasında kasların sıkılaşmasıyla birlikte bu hava vajina içerisinde hapsoluyor. Sıkışan hava cinsel ilişki sırasında ya da sonrasında vajina dışına çıkıyor ve bu sırada da ses gelebiliyor.

Özellikle vajina genişlemesi problemi yaşayan kadınlarda cinsel ilişkide vajinadan ses gelmesinin çok daha sık ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Bu durum kadınların cinsel yaşam konforunu da olumsuz yönde etkileyebiliyor. Özgüvenle ilgili sorunlara neden olabildiği gibi kadınlarda cinsel isteksizlik de yaratabiliyor.

Oysa cinsel ilişki sırasında vajinadan ses gelmesi ya da vajinadan gaz çıkması sorununu ortadan kaldırmak için vajina daraltma ameliyatından faydalanılabilir. Tek bir seans halinde uygulanan vajinoplasti ameliyatı sayesinde vajinadan ses gelmesi sorununa da köklü bir çözüm getirmek mümkün olabiliyor. Bu konuda kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile görüşebilirsiniz.

Bilgin olsun –> https://drtugrulabacioglu.com/rahim-duvari-kalinlasmasi/

Pelvik Taban Sorunları

Pelvik taban sorunları

Vajinadan ses gelmesi ya da gaz çıkmasına sorununa neden olabilen faktörlerden biri de pelvik taban bölgesiyle ilgili problemlerdir. Özellikle idrar kaçırma sorunu ya da makat ile ilgili yaşanan bazı problemler de bu soruna eşlik edebiliyor. Daha önce zorlu vajinal doğumlar yapmış olan kadınlarda pelvik taban bölgesiyle ilgili çeşitli sıkıntılar yaşanabiliyor.

İdrar kaçırma gibi sorunları ortadan kaldırmaya yönelik olarak çeşitli tedavi seçenekleri değerlendirilebilir. Kegel egzersizleri gibi kısa zamanda sonuç verebilen egzersiz programlarının uygulanması da seçenekler arasında yer alıyor. Aynı zamanda pelvik taban bölgesiyle ilgili problemleri gidermek için de tedavi uygulanabiliyor ve bu sayede vajinadan ses gelmesi sorununu ortadan kaldırmak mümkün olabiliyor.

Fistül

Fistül bağırsak ile deri arasında normal olmayan bir kanalın oluşması olarak tanımlanabilir. Fistül pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabiliyor ve bunlar arasında en yaygın olanı da enfeksiyondur. Vajinadan ses gelmesi sorununa yol açan unsurlar arasında fistül de bulunuyor. Bazı kadınlarda sadece tek bir kanal oluşurken bazılarında ise birden fazla kanal oluşumu da söz konusu olabilir.

Mesane, bağırsak, vajina ya da bağırsak aralarında oluşan fistülün semptomları arasında vajinadan ses gelmesi de bulunuyor. Bununla birlikte idrar sızıntısı gibi farklı belirtiler de görülebilir. Fistül sorunu da tedavi edilebiliyor ve bunun için kadın hastalıkları ile doğum uzmanının muayene etmesi gerekiyor.

Tıkla öğren –> https://drtugrulabacioglu.com/adet-oncesi-gerginlik-pms/

Tampon

Adet dönemlerinde kullanılan tampon vajinaya hava sıkışmasına neden olabiliyor ve dolayısıyla vajinadan ses gelmesi nedenleri arasında yer alıyor. Hava sıkışması çoğunlukla tamponun takılması sırasında meydana geliyor. Kullanılan tamponun çıkarılması ile birlikte sıkışan bu hava dışarı çıkabiliyor ve dolayısıyla gaz çıkması benzeri bir ses meydana geliyor. Bu nedenle tampon kullanan kadınların da kimi zaman vajinadan gaz çıkması probleminden şikayet ettiklerini söyleyebiliriz.

Kasların Gerilmesi

Vajina girişinde yer alan kaslar çeşitli nedenlerle gerilebilir ve bu da vajinadan gaz çıkması sorununa yol açabilir. Bu nedenle vajinadan ses gelmesi nedenleri listesinde vajina kaslarının gerilmesi de bulunuyor. Vajina girişi kaslarının gerilmesi çoğunlukla vajinal muayene sırasında kadınların stres ve gerginlik yaşaması ve kendini kasmasından kaynaklanıyor. Kaslar gerildiğinde vajina girişinde hava birikiyor ve kasların gevşemesi ile birlikte bu hava dışarı çıkarak istenmeyen bir ses de çıkarabiliyor.

Vajinadan Gaz Çıkması Bakireliği Bozar mı?

Vajinadan gaz çıkması bakireliği bozar mı

Genç kızlar vajinadan gaz çıkması konusunda çok daha fazla oranda endişe yaşayabiliyor. Bu endişeler arasında kızlık zarının yani hymen dokusunun zarar görüp görmediği de bulunuyor. Elbette vajinadan gaz çıkması sırasında kızlık zarının zarar görmesi mümkün olmaz. Kızlık zarının ortasında küçük bir delik bulunuyor.

Zira adet dönemlerinde kanın vajinadan dışarı çıkmasını sağlayan da bu küçük deliktir. Vajina içerisine sıkışan havanın dışarı çıkması esnasında kızlık zarının bütünlüğünü kaybetmesi ya da halk arasındaki tabiriyle yırtılması mümkün olmaz. Kızlık zarı hafif esnek bir yapıya sahiptir. Bu nedenle hava çıkışı ya da hava sıkışmasından etkilenmez. Genç kızların bu konuda bir endişe yaşamalarına hiç gerek yok.

İlginizi çekebilir –> https://drtugrulabacioglu.com/kegel-egzersizi/

Vajinadan Gaz Çıkması Nasıl Geçer?

Sıklıkla merak edilen konulardan biri de vajinadan gaz çıkması için ya da sıkışan havanın dışarı çıkabilmesini sağlamak adına ne yapılması gerektiğidir. Yere çömelmek en basit ve en pratik yöntemdir. Çünkü yere çömeldiğinizde vajina içerisine sıkışan hava dışarı çıkar ve bu sayede sıkışan havanın verdiği rahatsızlıktan kurtulmak da mümkün olabilir.

Ancak bu sorunun sürekli olarak yaşanması durumunda kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile görüşülmesinde fayda olacaktır. Vajina genişlemesi ya da pelvik taban bölgesi ile ilgili bir sorundan kaynaklı olarak vajinadan ses gelmesi sorunu yaşanıyorsa en uygun tedavi seçenekleri değerlendirilebilir. Böylelikle söz konusu soruna köklü bir çözüm getirilmesi de mümkün olabilir.

Vajinadan Ses Gelmesi Hamilelik Belirtisi mi?

Vajinadan ses gelmesi hamilelik belirtisi mi

Elbette vajinadan gaz çıkması gebelik belirtisi değildir. Günümüzde halen gebelik belirtilerine dair çok sayıda yanlış inanış bulunuyor. Bunlardan biri de vajinadan ses gelmesinin gebeliğe dair işaret olduğudur. Bu bilgi kesinlikle doğru değildir. Hamilelik belirtileri arasında vajinadan ses gelmesi bulunmuyor. Ancak adet gecikmesi gibi diğer gebelik belirtilerinin ortaya çıkması durumunda geç kalmadan gebelik testinin yapılmasında fayda olacaktır.

Okumanızda fayda var –> https://drtugrulabacioglu.com/anti-hbs-nedir/

Vajinadan Gaz Çıkmasının Tedavisi Var Mı?

Şayet vajinadan gaz çıkması sorununu sürekli yaşıyorsanız bu sorunun kaynağının araştırılması için öncelikle kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile görüşmeniz gerekiyor. Bu sayede gerekli muayene ve tetkikler yapılarak bu soruna neden olan unsurlar tespit edilebilir. Ardından uygun tedavi seçenekleri değerlendirilecektir. Genellikle vajina genişlemesi sorununun bu probleme yol açması nedeniyle en sık uygulanan tedavilerden biri vajina daraltma ameliyatı oluyor. Vajinoplasti ameliyatı hasta açısından gayet konforlu bir süreçte tamamlanıyor.

Vajinadan Ses Gelmesi Hastalık Belirtisi mi?

Daha önce de değindiğimiz gibi vajinadan gaz çıkması pelvik taban bölgesi ile ilgili yaşanan sıkıntılardan kaynaklanabiliyor. Bu nedenle bir hastalık belirtisi olarak da değerlendirilebileceğini söyleyebiliriz. Fakat her durumda bu sorunu bir hastalığa bağlamak da doğru olmaz. Konuya dair sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.

 

Konu ile alakalı detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.
Tel: +90 531 027 77 77
Mail:[email protected]